Crash Diet 1 week

0
347
The 3 Week Diet
The 3 Week Diet

Hoe werkt een crash dieet? Als alle feestdagen zo meteen weer over zijn, willen de meeste vrouwen het liefst zo snel mogelijk kilo’s kwijt raken… Of de vrouwen zouden heel graag weer die ene broek van 3jaar geleden aankunnen op dat geweldige feestje volgende week. Lees verder en ontdek hoe ook jij snel kilo’s kwijt kunt raken…

heel snel heel veel Kilo’s verliezen met een Crash Dieet!

Bovengenoemde voorbeelden kunnen aanleiding zijn om een crash dieet te proberen. Je wilt immers zo veel mogelijk kilo’s verliezen in een zeer kleine periode. Een crash dieet bestaat in veel uitvoerbare varianten, zoals het soepdieet, sapdieet of het beroemde ziekenhuisdieet. Een van de kenbare kenmerken is het aantal calorieën dat je lichaam binnenkrijgt sterk te terugdringen. Om dit te bereiken zul jij heel weinig kunnen eten en vooral sapjes en salades verwerken.

Enkele voordelen van een Crash Dieet

Een van de meest voorkomende voordelen van een crash dieet is dat het vaak werkt! Dat is ook niet zo gek, als je niks eet zal jouw lichaam ook niks opnemen. Dit soort diëten is dan ook erg vaak van korte duur. Je kunt zeker 5 kilo afvallen in korte tijd – wat de meeste dames een overheerlijk effect geeft – maar…

De tegenvallers van een Crash Dieet

Vergis je niet! Als jij namelijk stopt met het crash dieet en weer ‘normaal’ eet, kunnen de kilo’s er weer heel hard aan vliegen! Daarnaast zul je gevolgen ondervinden op de langere duur. Een crash dieet komt er immers op neer dat je veel minder eet dan normaal is. In veel van deze gevallen kunnen we dan spreken over ondervoeding. Dit houdt in dat jouw lichaam tijdens deze afvalperiode oftewel dieetperiode veel te weinig calorieën binnen krijgt.

Aantal noodzakelijke calorieën

De energiebehoefte van een vrouw met een inactieve leefstijl ligt meestal rond de 2000 kilocalorieën per dag, volgens het voedingscentrum. Voor een inactieve man is dit 2500 kilocalorieën per dag. Met een crash dieet zal het aantal calorieën dat jouw lichaam binnenkrijgt vele malen minder zijn. Regelmatig komt dit neer rondt de 900 calorieën per dag. Het is dus een zware vermindering. Hierdoor zal jouw lichaam niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen en uit balans raken.

Zware gevolgen voorhet lichaam

Dat maakt mij niks uit! Zou je waarschijnlijk denken. Je wilt namelijk even ‘snel afvallen’ en dus veel minder calorieën tot je lichaam, daarna zorg jij er gewoon weer voor dat je wel voldoende calorieën tot je neemt. Maar helaas, zo gemakkelijk werkt dat niet!

Het ernstig verminderen van de hoeveelheid calorieën heeft namelijk consequenties voor jouw stofwisseling. Om het tekort aan voedingsstoffen te verhogen zal je stofwisseling zich aanpassen aan deze toestand en zal je lichaam minder energie opslaan. Tevens zul je veel vocht verliezen en zal ook spiermassa afgebroken worden.

Kortom, terwijl jij denkt dat je vet verliest – de kilo’s vliegen er namelijk af – komt het gewichtsverlies voornamelijk door afname van water en spiermassa.

The 3 Week Diet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.